fredag 23 april 2010

Vårbilder

Veckorna går fort och aprilvädret fortsätter. Ena dagen strålande sol och andra dagen snöblask och kallt.
Jag har í alla fall hunnit med att klippa ner ligusterhäcken mot gatan och i dag satte jag upp ett staket som skydd för häcken om den nu kommer upp igen. Den var väldigt illa tilltygad  av ligister som knuffades i ligustern. Staketet är inte riktigt färdigt än. Det ska fortsätta förbi husvagnen så det är lite pyssel kvar.
Innan snöblasket hann jag måla räcket på den övre terrassen. Dessutom hållet vi på att byta ut vårt ventilationsaggregat som försett oss med luft i tjugofyra år. Det slutade som allt annat att fungera, för en dryg månad sedan. Men allt har sin leveranstid så nu har vi gått och kippat efter luft som  nyuppdragna torskar. Värst är det vid matlagning för oset dröjer sig kvar ganska länge i vårt hus som är tätt som en termos. För en vecka sedan var monteringen klar men det gick inte att justera in fläktarna ordentligt så i dag kom ett nytt fläktaggregat. På tisdag kan vi kanske får andas normalt igen. Firman som har jobbet sköter sig i alla fal bra så ingen skugga ska falla på dom.
Lite hundträning hinner man väl med ibland. Si-Si får träna ganska mycket för vi kämpar för att kunna debutera i Skärgårdscupen. Nancy och Kajsa får köra lite parlydnad vilket dom tycks gilla. Det passar Nancy ganska bra efter som hon ser vad mamma gör. Jag får ge upp tävlandet med Nancy för det verkar inte ljusna. Hon är väldigt okoncentrerad vilket inte är ovanligt vi hörselnedsättning enligt en veterinär. Dessutom kan sådana hundar också bli opålitliga. Så SM i år blev bara en dröm men vi åker och hejar på de andra Fia-Friendsekipagen.

Inga kommentarer: