fredag 7 december 2007

I dag började Kajsa löpa.

Småstrul före jul.
Så var startordningen klar för mig på Älvsjö, 15-16 dec eftersom Kajsa började löpa i dag. Vi startar alltså sist eller bland de sista om det är fler tikar som också löper. Det är väl ingen önskelottning precis. Att vänta till klockan fyra på eftermiddagen för att gå in och tävla är ingen "hit". Finns det några fördelar med detta plockar jag fram dom.
I tisdags var jag och vaccinerade hundarna i Nacka eftersom jag hade två presentkort där. På natten blev Kajsa lite dålig och hostade. Antagligen reagerade hon på sprutan. Nu blev hon bra dagen efter.
Vi har väl upplevt en av de vädermässigt värsta veckorna hittills i höst. Varje dag har nästan bjudit på regn och blåst. Jag blir lite "nervös" när det blåser kuling varje dag. Och dessutom blir det kallt i blåsten trots att temperaturen är 6-7 grader.
Det har också varit lite småstruligt för övrigt också. Pannan har krånglat igen. Inte den som sitter ovanför ansiktet utan den som finns längre ner i källaren. Den har uppnått den aktningsvärda åldern 21 år och trots detta börjar den bli lite het. (ibland) Trots ny utegivare hoppar temperaturen ibland upp till 40-50 grader för att sedan funger helt normal i flera dar. Man kan undra om även den löper. Så nu har man 3 löpare i huset(Kajsa. Nancy och CTC Elektronic.)
Bilen har också problem. Om det beror på mycket flirtande med mötande bilar vet jag inte men höger halvljuslampa dog i veckan. Jag har åkt omkring några dagar och funderat om jag är väldigt populär för massor av bilister har blinkat glatt mot mig. Men sedan dök den trista sanningen upp när jag kollade mina ljus. Trist ja. Det sägas att det kostar skjortan att byta lampor på nya bilar i allmänhet och på Citroen i synnerhet. Med tjock plånbok och skräck i blicken åkte jag upp till en bilverkstad som har humana priser. (tänk att det finns sådana).
En mekaniker tog emot mig och öppnade motorhuven, där under var det packat som i kyrkan på julottan. Möjligen kunde en smidig mekanikernäve lirka sig in och fiska ut lampan. När han vikt näven i 90 grader in mot lampan nådde han knappt den lilla spärren som håller fast den. Dessutom hade fransoserna för en gång skull gjort ett gediget jobb. Lampan satt som gjuten i sin hållare. (tänk om dom hade satt fast en skyddsplåt under bilen som lossnade förra vintern i stället) Att sedan rallyföraren som äger verkstaden och hans mekaniker gjorde tappra försök med mejslar och det flesta verktyg i verkstaden, satt lampan säkert som en folkvald politiker. Till slut tog man fram rallytakterna och började skruva bort framskärmen och fronten på bilen. Jag trodde nästan att jag förflyttat mig till depån i Svenska rallyt. Här åkte grejerna bort. Till slut stog dom med hela lamphuset i famnen och då lossade den lilla envisa lampan. Ny lampa åkte raskt in och skruvar och plastdetaljer kom på plats. Sedan måste inställningen kontrolleras så att jag skulle slippa fler kärleksfulla blinkningar från mina med/motförare. Då lyste vänster strålkastare upp i himlen . Den som specialisterna på Citroen bytt i samband med en service för en månad sedan. Lampan hade för säkerhets skull monterats upp och ner. Våjne våjne, Nu åker väl andra skärmen också, men killarna fick loss lampan som monterats i Sverige. Nu var det bara att betala men först behövde jag nog råna en bank eftersom jag vet vad ett långt verkstadsbesök kostar. Rånet blev inställt notan gick på 348 kr. Vilka killar !! När jag köpte bilen för några år sedan upplyste mig en vänlig skäl att det kostade 1500 kr att byta en lampa. Vilket jag inte betvivlar.
Tyvärr kan man väl inte laga mig så enkelt som bilen, så jag får väl dras med värk ett tag till. Värktabletterna har inlett en lätt strejk och gör mig bara trött. Om inte landstinget kan få bort värken åker jag nog upp till min bilmeck, rallyföraren han fixar nog det också.
Ha det bra i höstrusket och tänd det andra ljuset på söndag. Bilderna "ljusnät" foto Tage.

Inga kommentarer: