söndag 23 december 2007

Mitt hundår 2007.

Så här års brukar jag summera året som gått med focus på hundarna. Utan att göra några djupare analyser tror jag att 2007 är det vårt bästa "hundår". Med en sjätteplats gjorde Kajsa sitt bästa SM och i slutet av året blev vi femma i Årets Lydnadshund. (SKK). Nancy har vunnit två cupper och blivit tvåa en gång, Dessutom blev Kajsa klubbmästare 2006 och Nancy korades till Mälarö BK:s bästa lydnadshund 2006. Båda hundarna har presterat långt över vad jag väntat mig. Nancy har deltagit i tio tävlingar under året där hon har vunnit nio och kommit tvåa i en. Tyvärr slutade Pompe sina dagar i maj, tretton och ett halvt år gammal. Nu blir väl ett hundliv inte mycket längre. 20070225. Viksbergs Ridhus i Södertälje. Nancy gjorde debut i klass III. Efter lite strul på träning gjorde Nancy ett kanonresultat å 284 p och vann klassen i den för henne ovana miljön. Hon gick säkert och utförde momenten trots att vi inte hunnit träna in dom ordentligt. 20070408. Kajsa gjorde årsdebut på Lilla Stockholm i en kokande hall. Oväsendet från hundar och högtalare går inte att beskriva. Trots detta gjorde hundarna väldigt fina resultat. Kajsa nollade vittringsapporten så vi slutade på tredje plats och med 260p. 20070421 Västerås. Kulingbyar svepte över planen så förarna fick gå framåtlutade i motvinden. Man kan knappt höra tävlingsledarens kommandon. Kajsa delade första platsen med Heidis Bollibompa och resultatet blev 299 p 20070503 Nynäshamn. Nancy gjorde två missar och blev tvåa på 260 p 20070517 Haningepulsen. Både Kajsa och Nancy gick i elden. Nancy var först ut och gjorde en fin tävling för en noggran domare. Tyvärr missade hon lite i fjärren där hon fick en sexa. slutpoängen blev bara 266 men det räckte till seger. Kajsa gick också jättebra m men blev bara tvåa på 294p.
20070526 DM på Mälarö BK. Kajsa gjorde återigen en stabil tävling och blev Distriktsmästare på 296,5 p. 20070602 Nynäshamns BK. Vi gjorde en uppvärmningstävling före SM. 299p 0ch en första plats blev resultatet. 20070615 Lottning för SM. Vi fick startnummer 60 och sista startande. I Kumla för treår sedan fick vi startmummer ett så det finns lite rättvisa i alla fall, 20070616. Att starta sist var ganska trist väntan blev olidligt lång. Det är ju lite nervöst också att vänta en hel dag på att starta. När jag de fem sista gick in på banan öppnades himlens portar trots att det tidigare på dagen varit bra väder. Vi gick så bra att vi blev nia och klarade en finalplats med marginal. 20070617. Nu fick vi starta som nummer sju. Kajsa höjde poängen från 287 till 294 vilket betydde att vi klättrade upp till en slutlig sjätte plats på SM.
20070706-07 Skärgårdgcupen i Nynäshamn. Både Nancy och
Kajsa gjorde bra tävlingar de båda dagarna och vann sina klasser. Nancy vann även finalen båda dagarna och totalsegrare. Dessutom var båda hundarna med i Fia-Friends segrande lag i lagtävlingen tillsammans med Norton och Pirre
20070721 Lövudden Västerås.
Nancy missade grovt i klass III när ett flygmaskin flög strax ovanför våra huvuden, men vann
klassen.
Kajsa gick bättre och fick 306,5 p och blev trea efter Lillemor/Krollie och Lena/ Basco .
20071104 Halloween Cup Tyresö. Jag jag till final med båda hundarna . Där gick Nancy bäst och blev tvåa efter Susy Tärnstedt som gjorde ett suveränt resultat.
20071127 Nacka Cup. Jag ställde återigen upp med båda hundarna. Tyvärr missade jag rutan med Kajsa (2 cm utanför) så det blev ingen final. Med Nancy gick det bättre. Vinst i klass III på 284 p. Nancy fick bara 7 :or i två moment så vi behövde förbättra resultatet till finalen. Det blev en lång uppvärmning innan finalen. Nancy skärpte sig som vanligt när det är final så vi vann cupen för tredje året i följd.
20071215-16 Finalen i årets lydnadshund på Älvsjömässan. Kajsa passade olämpligt nog att höglöpa vilket gjorde henne trött och okoncentrerad. Vi gjorde de två sämsta tävlingarna någonsin, men det räckte ändå till en femte plats i Årets Lydnadshund.